telekom srbija

Економија

Српскиот државен Телеком влегува во Македонија, веќе основал фирма во земјава

А1он
Генералниот директор на компанијата „Телеком Србија“, Владимир Лучиќ, за српските медиуми изјави дека во четвртокот во Скопје започна основање на компанијата „Телеком“ во Северна Македонија,
Регион

Топ чанел: За албанската Влада „Телеком Србија“ не е добредојден

За албанската Влада не е прифатливо српската компанија „Телеком Србија“ да биде сопственик на „Телеком Албанија“, поради можните реакции од политичка природа, објави тиранската телевизија Топ