tehnologija

Магазин

Акилдиз: Младите да ја истражуваат 5 G технологијата

А1он
Младите генерации во Македонија треба да се занимаваат со истражувања поврзани со 5G технологијата, оценува професор Јан Акилдиз од Универзитетот ЏорџиаТек, САД учесник на работилницата
Магазин

ЕУ воведува задолжителен универзален полнач за мобилни телефони

А1он
Европскиот парламент го поддржа предлог законот според кој за три години на територијата на Европската унија ќе биде воведен задолжителен универзален полнач за мобилни телефони.