tech

Свет

Мајкрософт лансираше своја социјална мрежа

А1он
Американскиот гигант Мајкрософт лансираше своја социјална мрежа So.cl, која е достапна во целиот свет. Мрежата, која ја развија инженерите на Мајкрософт, користи програмски интерфејси на
Свет

Вирусот „Флејм” го запали блискиот Исток

А1он
Руските експерти го открија вирусот „Флејм“ кој зарази голем број комјутери на блискиот Исток. Научниците од најпознатата компанијата за антивируси „Касперски лаб” тврдат дека се