szo

Свет

Светски ден на борба против хепатитис, болест од која умираат милиони

А1он
„Ова е хепатитис. Запознај се. Спротивстави се. Тестирај се. Поблиску е отколку што мислите“, под ова мото денеска ќе биде одбележан Светскиот ден за борба
Свет

СЗО го награди кинескиот министер за здравство поради борбата против пушењето

А1он
Светската здравствена организација (СЗО) му додели награда на кинескиот минстер за здравство Чен Џу, поради неговите заложби во борба против пушењето во Кина, каде оваа