szo

Свет

СЗО: Седум милиони лица во 2012. година починале од аерозагаденост

А1он
Светската здравствена организација соопшти дека загадувањето на воздухот, кое што е предизвикано од огнот, па се до издувните гасови од автомобилите во 2012 предизвикаа смрт
Магазин

СЗО: Приоритет на 21 земја е искоренување на детската парализа

А1он
Дваесет и една земја од Блискиот Исток и околните региони објавија дека нивни заеднички приоритет е преземањето специјални мерки за спречување на детската парализа, наведувајќи
Свет

СЗО: 13 случаи на детска парализа во Сирија, вирусот дошол од Пакистан

А1он
Светската здравствена организација (СЗО), која соопшти за 13 случаи на детска парализа кај деца во Североисточна Сирија, потврди вчера дека заразата дошла од Пакистан. Тринаесет случаи на
Свет

СЗО: Светот не е подготвен за евентуална голема епидемија на грип

А1он
Светот и натаму не е подготвен за ризикот од појавување на масовна епидемија на грип, предупреди заменик директорот на Светската здравствена организација (СЗО), Кеиџи Фукуда, заради стравот
Свет

СЗО: Корона вирусот веројатно се пренесува со близок контакт

А1он
Светската здравствена организација (СЗО) соопшти денеска дека новиот смртоносен респираторен корона вирус, од кој 18 лица починаа на Блискиот Исток, најверојатно се пренесува со близок
Свет

СЗО: Над 270 илјади пешаци ги губат животите годишно на патишта во светот

А1он
Организацијата на ОН задолжена за здравство соопшти дека над 270 илјади пешаци ги губат животите на патиштата во светот и повикаа за подобрување на условите за одвивање