svinja

Економија

Одржан првиот состанок на Координативното тело за справување со африканската чума кај свињите

А1он
Во својство на претседател, денес, во Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство (МЗШВ), директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ), Николче Бабовски, ја одржа првата
Свет

Завршиле в затвор поради криумчарење свинска сперма

А1он
Торбен Соренсен и Хенинг Леј, врабтени во австралиската фарма за свињи – „ГД Порк“, се најдоа в затвор поради кршење на правилата за биолошка безбедност.