stopanski komori

Економија

Триесетина менаџери преку лидер обуки ќе ги подобрат вештините за работа

А1он
Менаџери од 30-тина мали и средни компании од денеска ќе ги следат двонеделните лидер обуки што ги организира Сојузот на стопански комори во соработка со организацијата
Економија

Македонско-албански бизнис-форум

А1он
Сојузот на стопански комори на Македонија организира Македонско-албански бизнис форум кој е во склоп на тридневната посета на бизнис-делегација од регионот на Корча, Албанија. Форумот
Економија

Македонија има одлични услови за бизнис зделки, смета германскиот консултант Бренер

А1он
Македонските компании да се изборат со предрасудите на некои странски бизнис партнери кои земјата се уште ја гледаат како дел од поранешна Југославија, да ги
Економија

Меморандум за соработка меѓу ССК и Дирекцијата за заштита на лични податоци

А1он
Сојузот на стопански комори на Македонија и Дирекцијата за заштита на личните податоци денеска ја официјализираа соработката со потпишување на меморандум. Меморандумот го потпишаа извршниот директор
Економија

Калеников реизбран за претседател на ССК

А1он
Златко Калеников останува претседател на Сојузот на стопанските комори (ССК) уште седум месеци. Вака одлучи Управниот одбор на Комората на денешното редовно Собрание, со образложение
Економија

Бизнис платформа за развој на Полог и Корча

А1он
Зголемување на трговската размена, отворање нови работни места, развивање семејни бизниси, реализирање заеднички проекти, надминување на царинските и административните бариери, е целта на Бизнис платформата
Економија

Промоција на бизнис платформа за прекугранична соработка со Албанија

А1он
Во организација на Сојузот на стопански комори денеска во Маврово ќе биде промовирана бизнис платформа во рамки на ИПА програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија