stedenje

Економија

Доделени наградите на учениците со најдобри творби за меѓународните денови на штедењето и осигурувањето

А1он
Финансиската едукација треба да започне уште од основно училиште. Треба да се вложува во унапредување на финансиската писменост, бидејќи таа придонесува за подобри финансиски одлуки
Економија

Објавен конкурс по повод светските денови на штедењето и осигурувањето

А1он
Народната банка на Република Македонија (НБРМ), Министерството за финансии и Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО) го објавија конкурсот за ученици од основното и средното