ssk

Економија

Договор за соработка меѓу коморите на сметководители и на проценувачи

А1он
Креирање на платформа за заедничко делување со особен акцент за подобрување на квалитетот на работа, на националната легислатива, како и унапредување на демократските процеси од
Економија

ССК и Македонскиот полициски синдикат заеднички против сивата економија

А1он
Создавање платформа за заедничко дејствување и заеднички настап пред релевантните институции, е целта на Договорот за соработка што го потпишаа денеска Сојузот на стопански комори
Економија

ССК: Кабелските оператори да си ги бараат правата институционално, а не на грбот на граѓаните

А1он
Сојузот на стопански комори (ССК) го квалификува како скандалозно однесувањето на кабелските оператори кои вчера еден час го прекинаа емитувањето на ТВ-програмите. ССК оценува дека
Економија

Македонската асоцијација на туристички водичи пристапува кон ССК

А1он
Сојузот на стопански комори (ССК) и Македонската асоцијација на туристички водичи и придружници (МАТВП) денеска ќе потпишат договор со кој МАТВП ќе пристапи кон ССК.
Економија

ССК: Многу сектори делумно работат, поддршката да продолжи со економски мерки за дополнителни два месеца

А1он
Голем број претпријатија се сериозно засегнати од кризата, а дел немаат воопшто никакви приходи за да ги покријат основните месечни трошоци, покажуваат анализите на Сојузот
Економија

Услужната комора ќе ги изнесе ургентните барања на компаниите до Владата

А1он
Групацијата на забавни и рекреативни дејности во рамки на Услужната комора при Сојузот на стопански комори на Македoнија денеска ќе ги соопшти ургентните барања на
Економија

Арсовска: Со СЗО спроведуваме истражување за минимизирање на последиците по здравјето и економијата

А1он
Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска, денес информираше дека во соработка со Џон Дентон, генералниот секретар на Интернационалната стопанска комора, заеднички
Економија

ССК: Се оградуваме од владиниот сет мерки, баравме системска поддршка, а не делумна помош

А1он
Сојузот на стопански комори (ССК) се оградува од вториот сет владини мерки што ги соопшти денеска премиерот Оливер Спасовски. – Од наша страна се бараа