space x

Магазин

„Спејс икс“ лансираше сателити за глобален интернет

А1он
„Спејс икс“ на Илон Маск, основач на компанијата за производство на електрични автомобили „Тесла“, денеска во орбитата лансираше ракета со сателити за обезбедување на „глобален