sojuz na tutunski zdruzenija

Економија

Новите тутунски здруженија бараат одлука за елементарна непогода и „зелена нафта“

А1он
Новоформираните тутунски здруженија од Прилеп побараа Владата да донесе одлука за прогласување елементарна непогора зашто сушата го преполови производството. Мерката зелена нафта е добра, но
Економија

Обвинувања и кривични пријави за проневерени средства во Сојузот на тутунските здруженија на Македонија

А1он
Шеснаесет тутунски здруженија, членки на Сојузот на тутунските здруженија на Македонија го обвинуваат актуелниот претседател на Сојузот, Кере Неделкоски за проневерување на девет милиони денари