slovenija

Регион

Словенечкиот Парламент го усвои законот за намалување на пензиите

А1он
Повеќе од 26 илјади словенечки пензионери ќе добиваат помали пензии, откако словенечкиот Парламент го усвои законот за намалување на пензиите, кои се доделуваат од државниот
Регион

Намалени платите на членовите на словенечката Влада за 30%

А1он
Платите на членовите на словенечката Влада се намалени за 30 проценти во споредба со минатата година. Намалувањето на платите се должи на пакетот строги мерки
Регион

Јанша: Словенија нема пари за „избришаните“

А1он
Словенија нема пари да го плати надоместот за државјаните на поранешните југословенски републики кои биле избришани од регистерот на постојани жители на Словенија во 1992
Економија

Словенија ќе ги намалува привилегираните пензии

А1он
Новата Влада на Јанез Јанша повторно ќе ја почне процедурата за внесување промени во пензискиот систем. Анрдеј Визјак, словенечкиот министер за труд, семејство и социјални