slovenija

Регион

Смртна закана кон словенечкиот премиер Јанша

А1он
Нови смртни закани упатени кон словенечкиот премиер Јанез Јанша овој пат преку социјалната мрежа Facebook. На страната  „ЈакаЈакаЈака“ беше објавена порака дека Јанша мора итно
Регион

Словенија ги дава под концесија своите автопатишта

А1он
Владата на Словенија одлучи своите автопатишта да ги додели на концесионери на долг рок за да обезбеди средства во се попразниот државен буџет. Словенечкиот министер
Македонија

Новиот амбасадор на Словенија ги предаде акредитивите

А1он
Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, во понеделникот ги прими копиите од Акредитивните писма од новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Република
Магазин

Најголема поштенска разгледница во светот

А1он
Организаторите на традиционалниот летен фестивал во Нова Горица,  во соработка со словенечката пошта, изработија поштенска разгледница со површина од 45 метри квадратни. Се надеваат дека
Регион

Директорот на словенечката полиција поднесе оставка

А1он
Генералниот директор на словенечката полиција Јанко Горшек поднесе оставка. На функција ќе биде до 1 октомври, а потоа на негово место ќе биде назначен сегашниот