skopje

Македонија

Ѓорчев: Фекална канализација за Градинар по декември 2012 година

А1он
Градоначалникот на општина Кисела Вода, Марјан Ѓорчев кажа дека главниот проект за фекална канализација за населено место Градинар е изработен во октомври 2003 година, има
Македонија

Се урива дел од старата железничка каде се поставени оригинални римски стели

А1он
Со тешка градежна механизација се урива дел од старата железничка станица во Скопје, поради планот со кој е предвидено да се гради подземна сообраќајница. Подземната
Македонија

На отворен ден со градоначалникот Трајановски, но со однапред закажан термин

А1он
Канцеларијата на градоначалникот на град Скопје, денеска објави дека ќе ги отвори своите простории за сите граѓани кои имаат проблем и сакаат истиот лично да
Македонија

Првомајска со привремен сообраќаен режим

А1он
Заради изведување градежни работи, од вторник ќе се воведе привремен сообраќаен режим на улицата Првомајска Возилата коишто сообраќаат од Драчево кон центарот на градот ќе
Македонија

Скопје најнова дестинација на „Флајдубаи“

А1он
„Флајдубаи“, реномираната авиокомпанијата од Обединетите Арапски Емирати, го одбра Скопје за најнова дестинацијна. Летовите Скопје-Дубаи,ќе започнат од 18-ти окмтомври, и летови ќе има два пати
Македонија

До кога „Железара“ ќе го труе Скопје

А1он
Фабриките од поранешната скопска „Железара“, продолжуваат со труење на воздухот во метрополата. Овој чад станува секојдневие. Најпогодени се жителите од Железара и Бутел, но штом