siriija

Свет

„Лекари без граници“: Во Сирија лани убиени седум илјади лица, а 155 илјади се ранети

А1он
Во болниците и здравствените установи во Сирија, кои се поддржани од „Лекари без граници“  лани биле регистрирани седум илјади убиени лица и 155 илјади ранети,
Свет

ОН: Сите страни во сириската војна се виновни за злосторства против човештвото

А1он
Во затворите и во логорите за заробеници во Сирија се применува тортура и за тоа се одговорни и опозициските и терористичките групи, вклучително и Исламска