rudnik

Македонија

Николов: Потребни се суштински промени со рударскиот сектор

А1он
Првиот човек на Асоцијацијата за рударство, Николајчо Николов оценува дека потребни се подлабоки анализи и суштински промени во рударскиот сектор кога станува збор за безбедноста
Македонија

При инспекција во „Саса“ изречени кривична пријава и казни од 46.000 евра

А1он
Кривична пријава за правното и одговорното лице во рудникот „Саса“ во Македонска Каменица, како и повеќе прекршочни пријави  со кои е предвидена вкупна парична казна