rke

Економија

До 50% пониска цената за пренос на гас за когеративните електрани

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница донесе одлука за измени на Правилникот за начин и услови за регулирање тарифи за пренос, управување
Економија

РКЕ ќе одлучува за тарифата за водата и за дистрибуцијата на гас

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска ќе одржи две подготвителни седници. РКЕ треба да одлучува за решението за утврдување тарифа за снабдување со сурова вода
Економија

РКЕ ќе објави информација за цените на топлинската енергија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) за денеска најави информација за цените на топлинската енергија. Воедно на три подготвителни седници РКЕ треба да донесе предлог одлуки
Економија

РКЕ ќе разгледува решенија за производители на струја од обновливи извори

А1он
Регулаторната комисија за енергетика денеска на подготвителна седница ќе разгледа две предлог решенија за стекнување привремен статус на повластени производители на електрична енергија произведена од