rke

Економија

РКЕ ќе објави информација за цените на топлинската енергија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) за денеска најави информација за цените на топлинската енергија. Воедно на три подготвителни седници РКЕ треба да донесе предлог одлуки
Економија

РКЕ ќе разгледува решенија за производители на струја од обновливи извори

А1он
Регулаторната комисија за енергетика денеска на подготвителна седница ќе разгледа две предлог решенија за стекнување привремен статус на повластени производители на електрична енергија произведена од