respiratori

Македонија

Првата пратка од 12 респиратори донација од ЕУ пристигна во земјава

А1он
Првите 12 машини за асистирано дишење – респиратори и друга лична заштитна опрема, како дел од проектираната помош на Европската Унија од четири милиони евра
Македонија

Завршена набавката на 31 респиратори, дел од нив ќе стигнат за седум дена

А1он
Во рамките на Министерството за здравство завршила постапката за набавка на респираторни машини, информираше министерот за здравство, Венко Филипче. Од девет компании кои се јавиле