recesija germanija

Свет

Бундесбанк: Германското стопанство зимава ќе влезе во рецесија

А1он
Германското стопанство ќе западне во рецесија во зимската половина од годината, по неочекуваното зголемување на активноста во летниот квартал, предупреди Централната банка. Националната економија забележа