provizii

Економија

Нов удар по џебот на граѓаните: Банките ги зголемуваат провизиите за подигнување готовина и за кредитни картички

Орце Костов
Речиси сите деловни банки извршија корекции на надоместоците за водење трансакциски сметки и подигнување готовина од шалтер и од банкомати, а Народната банка ја покачи
Спорт

Над 138 милиони евра потрошени за провизии во Серија А

А1он
Италијанските фудбалски екипи од Серија А потрошиле повеќе од 138 милиони евра на менаџерски провизии во 2020 година, пренесуваат тамошните медиуми. Фудбалскиот сојуз на Италија