pretoria

Свет

Нереди во главниот град на Јужноафриканската Република

А1он
Јужноафриканската полиција испука гумени куршуми кон демонстрантите во Преторија, откако протестот прерасна во нереди кога беа запалени неколку продавници. До нередите дојде откако локални таксисти