pisateli

Култура

Друштвото на писателите на Македонија одбележува 66 години постоење

А1он
Друштвото на писателите на Македонија денеска ќе ја одбележи 66-годишнината од основањето. На свеченоста што ќе се одржи во седиштето на македонската писателска асоцијација ќе бидат врачени наградите за
Култура

Друштвото на писателите на Македонија одбележува 66 години постоење

А1он
Друштвото на писателите на Македонија утре ќе ја одбележи 66-годишнината од основањето. На свеченоста што ќе се одржи во седиштето на македонската писателска асоцијација ќе бидат врачени наградите за
Култура

Благодарници за 22 писатели за половина век членување во ДПМ

А1он
Дваесет и двајца истакнати македонски писатели ќе добијат благодарнци за педесетгодишно членување во Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ). Во знак на признателност за вредностите
Македонија

ДПМ го поддржува Здружението на новинарите на Македонија

А1он
На својата редовна седница одржана денеска претседателството на Друштвото на писателите на Македонија, го осуди нападот на новинарите во Собранието на Република Македонија и нивното отстранување