parler

Свет

Парлер го тужи Амазон

А1он
Социјалната мрежа Парлер поднесе тужба против технолошката компанија Амазон, тврдејќи дека со нејзината суспензија донела незаконска и полтички мотивирана одлука во корист на компанијата Твитер.
Свет

Гугл ја блокираше апликацијата „Парлер“

А1он
Гугл ја блокираше апликацијата „Парлер“ затоа што дозволила дистрибуција на „екстремно лоша содржина“ што може да предизвика смртоносно насилство како што беше видено на Капитол.
Свет

Епл се закани дека ќе ја отстрани социјалната мрежа „Парлер“ од својата APP Store

А1он
Епл се закани дека ќе ја отстрани социјалната мрежа „Парлер“ од својата APP Store доколку наскоро не ја промени својата политика за ублажување на содржината.