otkup na grozje

Економија

„Тиквеш“: Продолжува со откупот на грозје според објавените критериуми и цени

А1он
По отстранувањето на синоќешните блокади „Тиквеш“ денеска продолжи со откуп на грозје од оние кооперанти кои согласно утврдената динамика беше планирано и беа повикани да
Економија

Да нема манипулации при откупот порачуваат лозарите

А1он
Да нема манипулации со шеќерните единици кои се бараат при откупот на грозјето, побара Дане Јошев, претседателот на регионалното Здружение на Тиквешки лозароовоштари. Оваа негова
Економија

Федерацијата на фармери бара килограм „смедеревка“ да биде 16 денари, а „вранец“ 17

А1он
Откупот на грозјето почнува и повторно е неплански, со голем број манипулации кои се на штета на лозарите, оценува Националната федерација на фармери и уште
Економија

Владата ги усвои мерките за откуп на грозјето

А1он
Владата на Република Северна Македонија на денешната 5-та седница ја разгледа и усвои „Информација за состојба на откупот на грозје од реколта 2020 година со
Економија

Од грозјето „вранец“ кое нема да го откупат винариите, ќе се прави алкохолен дестилат

А1он
Од грозјето „вранец“ кое нема да го откупат винариите, а е со полош квалитет поради лоши временски услови, ќе се прави алкохолен дестилат. Но, и