ostavka na minister

Свет

Оставка на словачкиот министер за економија, криза во владејачката коалиција

А1он
Словачкиот министер за економија Рихард Сулик, инаку лидер на либералната партија „Слобода и солидарност” (СиС), поднесе оставка и предупреди дека е можно тоа да го