osiguruvanje

Економија

Одбележан Денот на осигурувањето – осигурителниот пазар стабилен и со раст

А1он
Осигурителниот пазар во Македонија бележи напредок. Го карактеризираат стабилност и раст. Друштвата се солвентни, а капиталот од 1,130 милиони евра е четири пати над нивото на
Економија

Одбележување на Денот на осигурувањето

А1он
По повод Денот на осигурувањето денеска Агенцијата за супервизија на осигурување ќе одржи свеченост, а Националното биро за осигурување ја организира Петтата меѓународна конференција , „Предизвици на
Економија

Виена Иншуренс Груп ја презеде Кјуби Македонија АД

А1он
Виена Иншуренс Груп АГ Винер Ферзихерунг Групе ја презеде Кјуби Македонија АД Скопје и се стекна со 666.496 обични акции кои обезбедуваат учество од 92,89635 отсто
Економија

Попоски: Осигурителните компании добро капитализирани, штетите редовно се сервисираат

А1он
Осигурителниот пазар во Македонија во последните години бележи пораст, иако се уште не е доволно развиен. Двоцифрен раст е забележан особено кај животното осигурување. А