osiguruvanje

Економија

Винер – Виена Иншуренс Груп објави одлични компаниски и групациски резултати

А1он
Винер Осигурување ги презентирaше резултатите на компанијата од првиот квартал во деловната 2014 година, како и оние на Виена Иншуренс Груп, групацијата на која ѝприпаѓа.
Економија

Со „Европа Ре“ до посигурно и поквалитетно осигурување од природни катастрофи

А1он
Со промоција на првиот производ за осигурување од земјотрес од денеска во Македонија почнува да функционира специјализираната компанија за реосигурување на имот од катастрофи „Европа
Економија

Рекордна премија од 300 милиони денари за Винер во првиот квартал

А1он
Одличен старт на деловната година за најбрзорастечката компанија на домашниот осигурителен пазар, Винер – Виена Иншуренс Груп. Од компанијата информираат дека во првиот квартал од
Економија

Осигурителните компании лани исплатиле штети од 2,96 милијарди денари

А1он
Друштвата за осигурување во Македонија во 2013 година исплатиле бруто износ на штети од 2,96 милијарди денари, што во споредба со 2012 година  кога по тој основ
Економија

Виена Иншуренс Груп со најголем удел на пазарот на осигурување во Македонија

А1он
Со речиси милијарда и половина денари полисирана премија, Виена Иншуренс Груп е доминантен пазарен лидер помеѓу осигурителните групации во Македонија за 2013 година. Винер –
Економија

Одбележан Денот на осигурувањето – осигурителниот пазар стабилен и со раст

А1он
Осигурителниот пазар во Македонија бележи напредок. Го карактеризираат стабилност и раст. Друштвата се солвентни, а капиталот од 1,130 милиони евра е четири пати над нивото на
Економија

Одбележување на Денот на осигурувањето

А1он
По повод Денот на осигурувањето денеска Агенцијата за супервизија на осигурување ќе одржи свеченост, а Националното биро за осигурување ја организира Петтата меѓународна конференција , „Предизвици на