osiguruvanje

Економија

Генералната дирекција на Халк Осигурување отсега на нова локација

А1он
Халк Осигурување, како компанија која континуирано инвестира во зголемување и модернизација на своите капацитети, ја сели својата Генерална дирекција на нова локација, во корпоративната зграда
Свет

Лојдс: Сметката од пандемијата за осигурителните куќи е над 200 милијарди долари

А1он
Пандемијата ќе ја чини осигурителната индустрија над 200 милијарди долари, соопшти лондонската осигурителна компанија „Лојдс“. Според проценките на компанијата, исплатите за осигурување на Лојдс сега
Економија

Групација на осигурување: Пакетот мерки навремен и соодветен одговор на регулаторот за ублажување на ризиците

А1он
Групацијата на осигурување ги поздравува мерките што ги донесе Советот на експерти при Агенцијата за супервизија на осигурување. Според Групацијата, пакетот мерки, донесени на 15
Македонија

Пакет мерки за осигурителниот сектор за олеснување на работата во вонредни услови

А1он
Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето донесе нов пакет мерки со цел да се обезбеди континуитетот во работењето на осигурителниот сектор во
Економија

АСО: Осигурителниот сектор стабилен, донесени заклучоци за ублажување на влијанието на коронавирус

А1он
Осигурителниот сектор во земјава е стабилен, согласно последните добиени податоци заклучно со 31 декември 2019 година и спроведените вонтеренски супервизии на Агенцијата за супервизија на
Македонија

Блокирана Агенцијата за супервизија, му истече мандатот на претседателот

Васко Маглешов
Агенцијата за супервизија на осигурувањето е пред блокада во работењето, бидејќи од денеска и формално oстана без првиот човек, Климе Попоски, кому му истече мандатот.
Економија

Климатските и сајбер ризиците тема на Меѓународниот форум за имотно осигурување во Виена

А1он
Меѓународен форум за имотно осигурување „Property Insurance Forum” со цел да се согледа влијанието и отпорноста на општествата на климатските ризици и сајбер ризиците ќе
Економија

Раст на осигурителниот пазар, претставен нов концепт на сеопфатно осигурување

А1он
За осигурителниот пазар минатата година беше најуспешен во последните 10 години. Раст има во сите видови осигурување, односно над 10 проценти раст на продадени полиси
Економија

Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје лидер на пазарот за животно осигурување во Р.Македонија

А1он
Во период од 13 години Кроациа Осигурување – Живот перманентно бележи раст и развој, прераснувајќи во лидер на пазарот за животно осигурување кој секојдневно се