offest

Култура

Скопската публика импресионирана од Анушка Шанкар

А1он
Анушка Шанкар вчера го отвори дванаесетото издание на Оффест. Пред преполната Универзална сала, Шанкар како една од водечките фигури во т.н. музика на светот, го
Култура

Таксим трио и „Биоскопиа“ вечер на ОФФест

А1он
По синоќешното отворање со настапот на ситаристката Анушка Шанкар, ОФФест продолжува вечер во МОБ со концерт на  турското Таксим трио и проектот „Биоскопиа“ на нашите