oblozuvalnici

Регион

Ќе се дислоцираат казината и обложувалниците од албанските градови

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја
Македонија

Казината и обложувалниците ќе треба да бидат оддалечени најмалку 500 метри од училишта и градинки

А1он
Новиот предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за игри на среќа, кој влезе во собраниска процедура, меѓу другото, предвидува казината и обложувалниците каде што
Македонија

Обложувалниците задоволни од олеснетите процедури за данок на добивка

А1он
Обложувалниците членки на Услужната комора на Сојузот на стопански комори се задоволни од прифаќањето на барањата за олеснување на процедурите за плаќање на данокот за