novinari

Магазин

Врачени наградите „Мито Хаџивасилев – Јасмин“

А1он
Наградата за новинарство и публицистика „Мито Хаџивасилев Јасмин“ денеска им беше врачена на Мира Костиќ- Коцев, Зоран Трајчевски, Свето Стаменов и Блерим Исени. Костиќ-Коцев и
Македонија

Објавени добитниците на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

А1он
Свето Стаменов, Блерим Исени, Мира Костиќ и Зоран Трајчевски се добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2012 година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од
Македонија

Груевски: Новинарството е значајна и одговорна професија

А1он
Новинарството е значајна професија во секоја земја и е исклучително одговорна дејност. Во рамките на новинарската професија особено битна е улогата на новинарските информативни агенции.
Македонија

Меѓународната федерација на новинари шокирана од нападот врз Јордановска од Неделковски

А1он
„Меѓународната федерација на новинари e шокирана од нападот врз новинарот Мери Јордановска и изразува голема загриженост заради третманот на Јордановска од страна на Миленко Неделковски“,
Македонија

Полицијата почна да приведува новинари на суд

А1он
Нов удар врз слободата на печатот. Полицијата почна да приведува новинари на нивните работни места. Покана за судско рочиште не сме добиле, тврди новинарката Искра