nova

Свет

Улф Кристершон доби мандат за состав на нова влада на Шведска

Претседателот на шведскиот Парламент, Андреас Норлен денеска на лидерот на конзервативната Умерена партија (М), Улф Кристершон му го довери мандатот за формирање нова влада на Шведска.
Свет

Постигнат договор за формирање нова италијанска влада

Мандатарот за состав на нова италијанска влада, Карло Котарели денеска му го врати мандатот на претседателот на Италија, Серџо Матарела, откако Движењето пет ѕвезди (М5С)