nobelova

Македонија

Свечена академија по повод 111 години од доделувањето на Нобеловата награда за мир

А1он
Во организација на Министерството за одбрана на Република Македонија во Галеријата „Нобеловците и АРМ за мирот“ денеска ќе се одржи свечена академија по повод 111
Свет

Протест на добитници на Нобел за мир поради доделувањето на наградата на ЕУ

А1он
Добитници на Нобеловата награда за мир, меѓу кои и Дезмонд Туту од Јужна Африканска Република, испратија писмо до Фондацијата Алферд Нобел во знак на протест