nirnberski procesi

Свет

Пред точно 75 години започнаа судењата на нацистите во Нирнберг

А1он
Денеска се одбележуваат 75 години од почетокот на судењата во германскиот град Нирнберг, на кои им се судеше на лидерите на таканаречениот Трет рајх, а