nevrabotenost

Свет

Самит посветен на невработеноста на младите луѓе во ЕУ

А1он
Во Берлин денеска се одржа самит посветен на проблемот на невработеноста кај младите во Европската унија, на кој учествуваа 20 шефови на држави или влади, министри и
Економија

Нови четири милиони невработени во 2012 година и пет милиони во 2013 година

А1он
 Бројот на невработени во светот минатата година е зголемен за четири милиони – на 197 милиони, а за оваа година се предвидува зголемување за уште 5,1
Економија

Ставрески: Намалувањето на невработеноста се должи на владините мерки и реформи

А1он
Во изминатите години стапката на невработеност континуирано се намалува, што според вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, се должи на повеќе мерки и реформи
Економија

Продолжува трендот на намалување на невработеноста

А1он
Најновите податоци на Агенцијата за вработување на Република Македонија покажуват дека во државата има 245.122 невработени лица и во однос на октомври 2012 и на ноември претходната година бележи намалување.