neandertalci

Магазин

Неандерталците знаеле да пливаат

А1он
Француските археолози во пештерата „Деи Мосцери“ на западниот брегот на Италија пронајдоа орудија од школки, што упатува на претпоставката дека неандерталците пливале и нуркале. Алатките
Магазин

Луѓето кои потекнуваат од неандерталците, се мрзеливи, осамени и доцна одат в кревет

А1он
На некои човечки особини, како што се расположението или навиката за попладневна дремка, можно е да имаат влијание и нашите предци – неандерталците, објавува „Американ