narodna banka

Економија

Јанчевски: Се очекува намалување на каматите на кредитите

А1он
Се очекува намалување на каматите на кредитите. Трендот е присутен, но намалувањето оди постепено, рече денеска Ѓорѓи Јанчевски, претседател на Здружението на банкарство при Стопанската
Економија

Со средства од ЕУ ќе се зајакнува капацитетот на НБРМ

А1он
Зголемување на капацитетот на Народната банка на Република Македонија и нејзино приспособување на европските стандарди, е целта на Проектот за анализа на потребите за пристапување