mzsv

Македонија

МЗШВ: Целосни информации за јапонската помош по завршување на работата на комисијата

А1он
Во врска со денешната изјава на дополнителниот заменик министер Љупчо Николовски, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство уште еднаш ќе потсети дека министерот Михаил Цветков
Видео Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Од сметката за прибирање странска помош на Министерството повлечени пари без покритие

А1он
Веќе една недела актуелниот министер Цветков и аболицираниот министер Димовски молчат за скандалот со злоупотребите на парите од „јапонската помош“ и за договорот со Фактор
Македонија

Николовски со нови обвинувања за „јазлеста кожа“

А1он
Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска повторно ги обвини надлежните институции за, како што наведува во соопштението, задоцнето и непрофесионално справувањето
Македонија

МЗШВ: Николовски продолжува да изнесува неосновани обвинувања

А1он
Дополнителниот заменик министер Љупчо Николовски во недостиг на идеи за подобрување на состојбите во земјоделството денеска повторно се обиде да манипулира со јавноста изнесувајќи неосновани
Видео Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Потврдени се злоупотребите на парите од „јапонската помош“ и фирмите на Ѕинго во скандалот

А1он
„Додека актуелниот министер Цветков и аболицираниот министер Димовски молчат за скандалот со злоупотребите на парите од „јапонската помош“, ВМРО-ДПМНЕ потврди се’. Oчекувам одговорност за огромните
Македонија

Костадиновски ги демантира тврдењата на Николовски за проектот „Јапонска помош“

А1он
Заминик-министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Ванчо Костадиновски ги демантира обвинувањата што ги изнесе денеска дополнителниот заменик министер Љупчо Николовски за злоупотреби на јапонската помош
Видео Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Огромни злоупотреби со парите од проектот „Јапонска помош“

А1он
„Продолжуваме со објавување на вистината за незаконското работење во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и злоупотребите на институциите. Огромен скандал е поврзан со проектот
Македонија

Николовски: АХВ потврди дека знаела за болеста и не презела ништо

А1он
„Одговорните лица во МЗШВ и Агенцијата за храна и ветеринарство потврдија дека уште минатата година имале сознанија за појавата на болеста „Чвореста кожа“ во регионот
Македонија

ДЗС: Болеста Чвореста кожа потврдена во уште три региони

А1он
Вкупниот број на афектирани животни од болеста Чвореста кожа (БЧК) кај говедата заклучно со вчера е 192, односно зафатени се 11 стада. Болеста е потврдена
Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Мора да има одговорност за ширењето на болеста „Чвореста кожа“

А1он
„Криминалното владеење и неспособноста на кадрите од ВМРО-ДПМНЕ е на директна штета на сточарите. Агенцијата за храна и ветеринарство, уште во 2015 година имала сознанија