mumija

Магазин

ВИДЕО: Научници го пресоздадоа гласот на древна мумија

А1он
Научници oд кралскиот Холовеј колеџ во Лондон соопштија дека го пресоздале гласот на 3.000 години стара египетска мумија, со помош на медицински скенери, 3-Д печатачи
Магазин

Во древна египетска гробница пронајдени 34 мумии, две од нив се чудно испреплетени

А1он
Египетски и италијански археолози откриле најмалку 34 мумии во градот Асана на југот на Египет. Мумифицираните остатоци од античките жители на оваа област потекнуваат од