mkd

Економија

Лани 50,5 отсто од потребите за енергија обезбедени од домашно производство

А1он
Македонија лани од своето примарно производство обезбеди 50,5 отсто од вкупните потреби за енергија или 1.373.408 од вкупно потребната енергија од 2.721.727 toe (мерка за
Македонија

Народен правобранител: Да се подобрат стандардите во психијатриските установи

А1он
Непочитување на стандардите во делот на организирање, третман и несоодветно обучен кадар, сместувачките капацитети, условите за ихрана, третман, бања се дел од забелешките на Народниот