mioa

Македонија

Транспарентност на институциите преку соработка со граѓанските организации

А1он
Глобалната иницијатива Отворено владино партнерство дава многу можности за соработка помеѓу државните институции и граѓанските огранизации. Поголема транспареност на податоците, еден од приоритетите на иницијативата,
Македонија

МИОА: Предлозите на Шеќеринска за администрацијата се застарени

А1он
Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) ја поздравува денешната прес-конференција на потпретседателката на СДСМ Радмила Шеќеринска, која неслучајно ја презема работата на опозицискиот заменик
Македонија

Реакција на МИОА на иницијативата на Кирацовски

А1он
Министерството за информатичко општество и администрација преку соопштение реагираше на изјавата на дополнителниот заменик-министер Александар Кирацовски кој најави дека поднел иницијатива да се одложи оценувањето