milco mancevski

Култура

Специјална награда златна „Камера 300“ за Милчо Манчевски

А1он
Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“-Битола, специјалната награда златна „Камера 300“, за особен придонес во светската филмска уметност за 2017 година, ќе ја додели
Култура

Манчевски поканет да предава на филмската академија во Пекинг

А1он
Милчо Манчевски добил покана да предава на државната филмска академија во Пекинг. Сите филмови на наградуваниот македонски режисер неодамна беа прикажани на 20-тиот Филмски фестивал
Култура

Ретроспективно претставување на Манчевски во Кина

А1он
Три големи институции во Шангај одвоено го поканија режисерот Милчо Манчевски да гостува пред кинеската публика ова лето, што е прво сеопфатно претставување на македонски