loto

Магазин

Французин доби над 72 милион евра на европското лото

А1он
Французин е добитник на главната премија од над 72 милион евра на европската лотарија „Евро Милиони“, соопшти француската лотарија ФДЈ. Среќниот Французин добил вкупно 72.149.679 евра
Македонија

Рекордна добивка од 1.274.293 денари на Ново Лото, ливчето уплатено во Берово

А1он
Минатото 66. коло го донесе добитникот на Ново Лото премијата 6 + 1 со вкупно 1.274.293 денари. Според комјутерскиот центар на Државната лотарија на Македонија, ливчето
Магазин

Втор милионер во Хрватска за два дена

А1он
Во синоќешното извлекување на играта „Бинго 15 од 90“ на „Хрватската лотарија“ еден играч ги погодени сите седум броеви на дополнителната игра „Бинго Плус“ со што заработи
Магазин

Во Флорида извлечена добивка од 590 милиони долари на лотаријата Пауербол

А1он
Еден добитен талон бил продаден во САД за рекордниот џекпот на лотаријата Пауербол од над 590 милиони долари, пренесоа американските медиуми. Службеник на лотаријата потврди дека