kulturen centar

Култура

Нова опрема за осветлување во Центарот за култура во Кичево

А1он
Во Центарот за култура во Кичево е инсталирана нова најсовремена опрема за осветлување на салата и сцената. Целокупниот зафат чини околу 700 илјади денари, средства
Култура

Во кичевскиот Центар за култура презентиран новиот систем за аплицирање за проекти

А1он
Во Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево денеска се одржа презентација на новиот систем за аплицирање за проекти во Министерството за култура за 2022
Култура

Отворен вториот фестивал на детска креативност „Трамболини“

А1он
Во Градски парк во Скопје е отворен вториот детски фестивал на креативност „Трамболини“ што го организира Детскиот културен центар „Карпош“. Фестивалот почна со хорски настап