krit migranti

Регион

Спасените 483 мигранти кај Крит привремено сместени во брод закотвен на пристаниште

А1он
Во брод наменет за пренесување патници и возила што е закотвен на пристаништето во Палеохора во југозападниот дел на грчкиот остров Крит привремено се сместени
Свет

Акција за спасување на брод со околу 500 мигранти кај Крит

А1он
Во морскиот дел југозападно од грчкиот остров Крит во тек е акција на грчката крајбрежна служба за спасување на голема група мигранти, кои преку бројот