kratok film

Магазин

ВИДЕО: Млади аниматори го прават првиот македонски краток CGI научнофантастичен филм

А1он
Конструкт 42 е името на првиот македонски краткометражен анимиран „sci-fi“ филм кој гледачите ги носи во далечната иднина и ја раскажува приказната за последните напори
Култура

Краткиот филм „Скакулци“ на младиот автор Ханис Багашов првонаграден на European Short Pitch

А1он
Во рамки на European Short Pitch, краткиот филм во развој „Скакулци“ на младиот македонски филмски автор Ханис Багашов ја доби првата награда, која ја доделува
Култура

„21 година во 250 секунди“: нов видеопроект на младата режисерка Ана Андонова

А1он
Младата режисерка Ана Андонова го претстави својот нов видеопроект, насловен: „21 година во 250 секунди“. „По прегледани околу 100 DVD со видео и фото материјал,