kovid pasosi

Свет

Европарламентот ја усвои преговарачката позиција за „Ковид пасошите“

А1он
Европскиот Парламент, ко-одлучувачката инситуција на ЕУ, ја усови својата преговарачка позиција за дигиталните зелени сертификати кои треба да овозможат повторно непречено патување во ЕУ, јави
Свет

СЗО: Ковид-пасошите дискриминираат

А1он
Вонредниот комитет на Светската здравствена организација (СЗО) препорача потврдите за вакцинација да не бидат предуслов за меѓународно патување бидејќи вакцината е нерамномерно распределена меѓу земјите.
Македонија

Утврден изгледот на македонскиот ковид – пасош за патување во Грција, ќе биде дигитален

Маја Илиевска-Пачемска
Македонскиот ковид-пасош за патување во Грција ќе биде дигитален. Министерството за здравство веќе утврдило како тој ќе изгледа, откако минатата недела министерот за здравство, Венко
Свет

Дигиталните сертификати за вакцинација на ЕУ ќе бидат подготвени најдоцна во јуни

А1он
Дигиталните сертификати за вакцинација на ЕУ ќе бидат подготвени најдоцна во јуни, рече шпанската министерка за надворешни работи Аранча Гонзалес Лаја. Минатиот месец, лидерите на