jaroslava mahucih

Спорт

„Виси“ рекордот на Стефка Костадинова во скок во височина од 1987 година – 19-годишната Украинка Махучих прескокна 206 сантиметри

А1он
Младата украинска атлетичарка во скок во височина Јарослава Махучих (19) постигна денеска одличен резултат на митингот во сала во Банска Бистрица, прескокнувајќи 2,06 метри. Остварувањето