izlozba

Култура

Косовски уметници со критика за транзицијата изложуваат во Мала станица

А1он
Во Мала станица, утре, 3 октомври, во 20 часот, ќе се отвори изложба на уметничката група Варг е Ви од Косово, со наслов „Посттранзициска релевантност:
Култура

Изложба на фотографии од патувања на македонски студенти низ Европа

А1он
Во организација на Граѓанска асоцијација МОСТ студенти од завршните години на факултетите во Македонија, еден месец имаа можност да патуваат низ Европа и да се запознаваат
Култура

Изложба „Да се истрае во кругот“ во КИЦ

А1он
Во салонот Империјал 2 во Културно-информативниот центар-КИЦ, вечер ќе биде отворена изложба „Да се истрае во кругот“ на уметничката група МОМИ. Групата е составена од седум
Култура

Изложба на дела од 9. Меѓународна ликовна колонија „Скопје 2014“

А1он
Музејот на Град Скопје и Град Скопје вечер  организираат изложба на делата создадени на деветтата Меѓународна ликовна колонија „Скопје 2014“, која се одржува од 20-ти
Култура

Изложба на графики од Валентина Илијевска во Крива Паланка

А1он
Во Градскиот музеј во Крива Паланка вечерва во 20 часот ќе биде отворена самостојна изложба на графики на кумановската графичарка Валентина Илијевска. – Изложбата носи наслов „За